Zhongshan Jiajing Kangcheng Kindergarten
Educational Project
Zhongshan, China
4,335 m²
2016
Project Leader: Keven Wong, Fanmie
Lead Architect: Keven Wong, Steven Zhang
Design Team: Fanmie, Wenyu Zhan, Liping Xiong, Heng Zheng, Padro

Successfully responding to the various disadvantages of
the site through design means, while creating interesting
formal language and, crucially, laughter for the children.


Challenge
The site is tight, with long, narrow plots and short north-south depths, blocking effective sunlight to the south for whole blocks of villagers' self-built houses, to the east the noise impact from the city's expressway, and to the north the disturbance formed by the elementary school playground. The traffic situation around the site is tense.


What kind of an interesting building should a childhood be spent in?
Through the building space and flow smoothly resolves the various disadvantages of the site and creates
the development of a special architectural form. The special design of the balustrade is not only a stylistic requirement but also a rational evolution of the function. The changes in the height, width and width of the space create a multi-faceted spatial experience for the children.


Result
Create a kindergarten that is as interesting on the outside as it is on the inside.

Project Gallery