哲迳建筑

2017
Kingboard Dongzhao Office Building

Dongzhao Building stands in Dongfeng Road, and Guangzhou Elevated Road East Ho Chung phase, adjacent to Jianlibao Building, Yuexiu City Plaza and Garden Hotel, gold subway station in close proximity.

Dongzhao Building is the old building renovation project on the basis of the half-baked building. The original building works unfinished, concrete frame structure to build to 16 layers. The basement has been built. As the project age, the primary problem is that the existing part of the existing norms and there are many contradictions. Such as the basement air defense problem, the basement and tower fire problem, the tower structure of the earthquake problem, the construction of the surrounding traffic evacuation problem, etc., is very difficult.


In addition, the building is the only one with all Guangzhou elevated road system has a direct overlap of the building, that gateway at elevated road open on the second floor directly above the platform. To this end, multi-round audit has become an indispensable re-demonstration process, design conditions harsh.


Construction location is special, complex traffic, the development of the main road for the main direction. To this end, to build a simple and bright, and with the old structure, the original design of the main match, while meeting the modern aesthetic standards of the outer skin has become a specific entry point. The use of the project curtain wall glass and therefore have a very meticulous and elegant, not only to meet the energy conservation norms, but not on a number of roads to produce a variety of light interference. Clear light blue low-reflective glass has become a hard pursuit of the target. Therefore, the repeated samples of the scene, in different floors, different circumstances of the sun on the different manufacturers to provide a large area of glass-like test board has become a commonplace. The process is painful, but the effect is satisfactory.


Moreover, the project because it is the old building complex, building a single layer of the high can not break the Mishap. In order to achieve the use of Grade A office standards, architectural designers together with the professional team can be described as racking their brains. Through a very complicated multi-cycle integrated pipeline design. As well as the scene of the strict control, after the equipment of the professional construction team repeated attempts, and ultimately the completion of the corridor ceiling control in 2.4 meters. This design barely meet the delivery standards of Party A.


Gradually retreated in the memory of the people, the piece of the end of the 13-year-old city scars, transformed into a shape fresh, tall and straight, handsome rookie - Grade A office KB Dongzhao Building.