哲迳建筑

2015
Zhengtian Food Processing Factory
 NATURAL is located in the Zhongshan Industrial Town - Dongfeng cakes pastry food processing plant, completed this year. It is designed by Guangzhou WAY Architects.
Macau, Zhuhai, Zhongshan Nicai Cake Bakery is the origin of the name of the name, but also the main supplier of the food processing plant.

Food processing plant site was originally a farmland, the surrounding village. The little river that fostered the land and the village was still clinging to the food processing plant and became the natural dividing line between the village and the food processing plant.
Symbiosis is an interesting phenomenon, can not and village house building head. We can not restrain the balance of the cost of restructuring the plant and the environment. By borrowing the original environment and retain the original trees, to achieve the effect of hardness and softness.

"Happy to produce dessert, or will be bitter." Enterprises with the perfect working life supporting facilities for employees to create a beautiful working environment, a better quality of life achievements of high quality food processing.
"Sweetheart" first manifested in the factory work environment. In order to allow workers to enjoy the natural light of the production environment, set to see the outdoor shade of the window. But also the use of equipment in the middle of the plant patio, so that the sun indulge in indoors, bright and transparent. At the same time breeze away the inherent moisture of the South, dry and comfortable.
The second floor of the canteen has an open view, the park inside and outside the scenery at a glance. The outer veranda of the first floor of the canteen is connected to the outdoor courtyard dining area. The dining area is surrounded by greenery and separated from the golf course and public event grounds. Quiet area of rest, rich activity area so that the park is full of the taste of life.
The park is full of green, the office area planted highlight the image of the factory camphor, Podocarpus. Workplace planted with water wax, mulberry. This can absorb dust, adjust the humidity to reduce noise. Living area planting osmanthus, leafy lamb. Different plants represent different functional areas.
The front of the plant towards the road is the office of the food business. There is a huge space inside the hall, the momentum is majestic. The facade is a clean, LOW-E curtain wall, green punching plate shade shape and a huge level of shade, so that the west to the indoor environment in the sunset still remain cool.

Design as a way to add and subtract, in the abandonment of useless things at the same time, can not ignore the building itself, the function and practical value. NATRUAL is built in coordination with surrounding buildings. But also spare no effort to create a better environment for people. So that they keep the work of respect, life by the attention of the inner feelings. So that the food processing and production of the good to be passed away.